Wednesday, April 28, 2010

توصيه هاي امنيتي براي كاربران اينترنت

۱- گول ایمیلهای قلابی را نخورید.

هرگز و تحت هیچ شرایطی مدیران سایت بلاگر، بلاگ‌اسپات، پرشین‌بلاگ، یاهو،Hotmail و دیگر سایتهای سرویس دهنده ایمیل و وبلاگ از شما پسوردتان را نمی‌خواهند. اگر خود بیل گیتس هم با امضا و اثر انگشت خودش برای شما ایمیل زد یا نامه فرستاد یا شخصاً به در منزل شما آمد و به علت به‌روز رسانی یا هر دلیل دیگری پسورد شما را خواست، شک نکنید که ایمیل جعلی و قلابی است و شخصی که جلوی در منزل شما آمده است را تحویل پلیس دهید! مدیران پرشین‌بلاگ و یاهو و بلاگر احتیاجی به دریافت پسورد شما برای تایید هیچ چیزی ندارند. هر ایمیلی که چنین درخواستی از شما داشت را حتی اگر از آدرس admin@blogger.com یا mailing_services@yahoo.com یا مثلاً ata@persianblog.com برای شما فرستاده شده بود، بدون کوچکترین شکی نادیده بگیرید.
همچنین اگر ایمیلی دریافت کردید که هنگام باز کردن آن با صفحه‌ای مواجه شدید که از شما می‌خواست به هر علت مجدداً در همان صفحه login کنید، بدون تردید از انجام این کار خودداری کنید.

۲- در صفحه‌های مشکوک Login نکنید.

به جز صفحه اصلی سایتی که از سرویس ایمیل یا وبلاگ آن استفاده می‌کنید، در هیچ صفحه دیگری Login نکنید. یکی از روشهای مرسوم برای به دست آوردن پسورد اشخاص ساختن صفحه‌ای شبیه یاهو یا بلاگر است که هر کس پسورد خود را در آن وارد کند بلافاصله سر از ایمیل شخص هکر در می‌آورد. دقت کنید که به عنوان مثال www.blogger.tk یا yahoo.8m.com آدرسهای واقعی بلاگر و یاهو نیستند. همیشه به آدرس سایتی که وارد آن شده‌اید توجه کنید و هرگز از آدرسهای ناآشنا یا مشکوکی که برای شما فرستاده می‌شود برای ورود به وبلاگ یا ایمیل خود استفاده نکنید.

۳- مراقب ضمیمه ایمیلها باشید.

ضمیمه یک ایمیل را حتی اگر از جانب نزدیک‌ترین دوستتان ارسال شده باشد بدون بررسی توسط یک آنتی‌ویروس به روز شده باز نکنید. از باز کردن ایمیلهایی که ضمیمه‌ای با پسوند exe , com , pif , scr , vbs و سایر پسوندهای اجرایی دارند به طور کلی خودداری کنید. فایلهای zip شده را قبل از باز کردن توسط آنتی‌ویروستان بررسی کنید. فایلهای عکس حتماً باید با یکی از پسوندهای JPG , GIF , TIFF , PNG یا BMP ختم شوند. فایلی با نام مشابه Picture.jpg.exe بدون هیچ تردیدی یک تروجان یا ویروس است. اگر از یاهو یا Hotmail استفاده می‌کنید حتماً قبل از دریافت فایل ضمیمه، اجازه دهید آنتی‌ویروس خودِ سایت، فایل را بررسی کند. تحت هیچ شرایطی بدون داشتن یک آنتی‌ویروس به روز شده و مطمئن در کامپیوترتان، از برنامه Outlook یا Outlook Express برای ارسال و دریافت ایمیل استفاده نکنید. دقت کنید که حتماً برنامه آنتی‌ویروستان به روز شده باشد و طوری تنظیم شده باشد که ایمیلها را قبل از دریافت بررسی کند. همیشه آخرین اصلاحات ویندوز و Outlook یا Outlook Express را از سایت مایکروسافت دریافت کنید. این کار را عقب نندازید!

۴- فایل مشکوک را اجرا نکنید.

اگر هنگام چت کردن کسی برای شما فایلی فرستاد بدون بررسی توسط یک آنتی‌ویروس مطمئن از اجرای آن خودداری کنید. از دریافت فایلهایی با پسوند exe , com , pif , scr , vbs همیشه و تحت هر شرایطی خودداری کنید. حتی از نزدیکترین دوستتان هم چنین فایلهایی دریافت نکنید چون خود او ممکن است هک شده باشد یا ناآگاهانه اقدام به ارسال ویروس یا تروجان کند.

۵- پسورد مناسب انتخاب کنید.

نام پدر و مادر، تاریخ تولد، نام کوچه یا خیابان، نام دوستان و آشنایان دور یا نزدیک، ۱۲۳۴۵۶۷۸۹ ، کلمات زیر ۶ حرف و کلمات معنی‌دار انگلیسی یا فارسی بدترین پسوردهای ممکن هستند.
I LOVE YOU یا کامبیز یا حسین جزو اولین کلماتی هستند که یک هکر بررسی می‌کند. در انتخاب پسورد سعی کنید همیشه از ترکیب حروف بزرگ و کوچک و اعداد بی‌معنی یا ترکیب جمله‌های طولانی با اعداد و حروف دیگر که فقط برای شخص شما معنی خواهد داشت استفاده کنید. از انتخاب پسوردهای طولانی نترسید!
جمله “ChenIn#gOft ferDosie$$756pAkzad” به عنوان یک پسورد، در عین سادگی در به خاطر سپردن آن، یک هکر را به شدت به دردسر می‌اندازد. سعی کنید از بیشترین حد مُجازی که هر سایت برای کلمه‌های عبود در نظر می‌گیرد استفاده کنید.

۶- با نامی متفاوت با نام وبلاگتان Login کنید.

به هیچ وجه نامی که برای ثبت نام در بلاگر یا پرشین‌بلاگ استفاده می‌کنید را مشابه آدرس وبلاگ خودتان انتخاب نکنید. اگر آدرس وبلاگ شما iman.blogspot.com باشد،UserName تان باید هر کلمه‌ای باشد به جز ایمان و مشتقات آن! با ایمیلی که از آن برای ثبت نام در بلاگر یا پرشین‌بلاگ استفاده‌ کرده‌اید، چت نکنید و آن را در وبلاگتان قرار ندهید. همیشه لااقل دو ایمیل با پسوردهای متفاوت داشته باشید که از یکی برای کارهای روزمره و ارتباط با دوستان، و از دیگری برای ثبت نام در سایتها استفاده کنید. دلیلی ندارد که همه دوستان شما ایمیل دیگر شما را هم بدانند. هنگام ثبت نام در سایتهای بلاگر یا پرشین بلاگ، از پسوردی متفاوت با پسورد ایمیلتان استفاده کنید.

۷- کلمه امنیتی بازیابی پسوردتان را به خاطر بسپارید.

هنگام ثبت یک ایمیل در یاهو یا Hotmail تاریخ تولد و کد پستی و کلمه امنیتی‌ای که برای بازیابی پسورد فراموش شده وارد می‌کنید را به خاطر بسپارید.

۸- به هیچ فرمی اعتماد نکنید.

به جز سایت اصلی یاهو و Hotmail و بلاگر و پرشین‌بلاگ، در هیچ فرمی پسورد خودتان را وارد نکنید. اگر جایی فرمی دیدید که ادعا می‌شد با وارد کردن User Name و پسوردتان مثلاً به شما ۸ مگابایت فضای اضافی می‌داد یا ایمیل شما را به کلی حذف می‌کرد یا هر امکان مشابه دیگر، شک نکنید که تنها کار آن فرم ارسال پسورد شما به شخص هکر است! اگر جایی دیدید که با دریافت پسورد و User Name شما و User Name دوستتان، پسورد او را برای شما پیدا می‌کنند گول نخورید! تنها کاری که انجام خواهد شد ارسال پسورد شما به یک هکر است.

۹- از کامپیوترهای عمومی پرهیز کنید.

تا حد امکان در کافی‌نتها و مکانهای عمومی با ایمیل اصلیتان Login نکنید و از User Name و پسورد وبلاگتان استفاده نکنید. احتمال آلودگی کامپیوترهای کافی‌نتها و کامپیوترهایی که افراد متعددی به آنها دسترسی دارند، به تروجانها یا برنامه‌های ثبت کلیدهای فشار داده شده بسیار بالا است. حتی کامپیوتر دوستتان هم ممکن است آلوده به یکی از این برنامه‌ها باشد. اگر وبلاگ یا حساب ایمیلتان برای شما مهم است از کامپیوترهای عمومی دوری کنید

No comments:

Post a Comment