آقای صالحی گفت که مذاکرات وین فقط برای تبادل سوخت نیست، بلکه برای برون رفت سیاسی از بحران اتمی ایران است
علی اکبر صالحی، معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان انرژی اتمی ایران گفت که برخی از کارمندان این سازمان در گذشته اطلاعاتی را به بیرون درز داده اند، ولی این سازمان در تلاش است جلوی تکرار این امر را بگیرد.
آقای صالحی در یک گفت و گوی اختصاصی با خبرگزاری فارس که روز شنبه ۱۷ مهر (۹ اکتبر) منتشر شد، گفت که کشورهای غربی با بعضی از کارشناسان سازمان انرژی اتمی ایران تماس گرفته اند و آنها را با وعده ادامه تحصیل و فراهم آوردن شغل و امکانات رفاهی بهتر در خارج از ایران وسوسه کرده اند و در مواردی موفق شده اند که اطلاعاتی را از این طریق به دست آورند.
اما او افزود: "خوشبختانه سازمان انرژی اتمی توانست با کسب اعتماد مهندسان نسبت به رفع دغدغه های فکری آنان از جهت تحصیل و سربازی فرزندانشان اقدام کند تا آنها بدون دغدغه در سازمان کار کنند".
آقای صالحی از کمک "ستاد فرماندهی کل قوا" و رئیس جمهوری ایران در فراهم کردن "شرایط ویژه" برای کارمندان سازمان انرژی اتمی خبر داد و گفت که اقداماتی برای تأمین امکانات رفاهی و مسکن این کارمندان در اصفهان، بوشهر، کاشان و تهران در حال انجام است.
او با اشاره به اینکه در گذشته بعضی از کارمندان سازمان انرژی اتمی در برابر "اغواگری" کشورهای غربی "لغزش هایی" داشته اند، گفت که در آن زمان افراد به سهولت به اطلاعات دسترسی داشته اند ولی در حال حاضر این شرایط عوض شده است.
آقای صالحی گفت: "ما موضوع مهم و سری نداریم، اما ضرورتی هم ندارد که همه افراد از تمامی اطلاعات موجود آگاهی پیدا کنند".
او به عنوان نمونه ای از اطلاعات درز داده شده، به مسائل مربوط به "امور بازرگانی و خریدهای خارجی" سازمان اشاره کرد، اما تأکید کرد که در حال حاضر درز اطلاعات "تقریبا غیرممکن" شده است.
رئیس سازمان انرژی اتمی ایران از انتشار کتابچه های راهنما و جلسات انفرادی برای توجیه کارمندان توسط معاونت ایمنی و حفاظت این سازمان خبر داد و گفت که برای حفظ جان دانشمندان هسته ای هم تدابیری در نظر گرفته شده است.
او حاضر نشد گزارش های مربوط به بیرون آمدن بعضی از این دانشمندان از سازمان انرژی اتمی و خروج آنها از ایران را تأیید کند.
آقای صالحی در مورد احتمال آلودگی سیستم های کامپیوتری سازمان انرژی اتمی به کرم اینترنتی استاکس نت گفت: "می توانم با اطمینان اعلام کنم که با مشکل و خطر جدی در این زمینه مواجه نیستیم".
زمانی که آقای احمدی نژاد به آقای متکی دستور دادند که می تواند در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل با ۱+۵ جلسه برگزار کند، آنها شکه شدند.
علی اکبر صالحی
او گفت که از زمان تصدی ریاست سازمان تغییراتی در سیستم کامپیوتری آن داده است به طوری که در حال حاضر سیستم های بیرونی و درونی از هم مجزا هستند و دسترسی افراد به این سیستم ها راحت نیست.
آقای صالحی در عین حال بروز مشکلاتی در کار سانتریفیوژهای مرکز غنی سازی نطنز را به طور تلویحی پذیرفت، اما به ارتباط احتمالی این مشکلات با کرم اینترنتی استاکس نت اشاره ای نکرد.
او گفت: "آیا هیچ گاه اتفاقی در خط تولید کارخانجات غنی سازی اروپا نمی افتد؟ ما از این نظر شبیه به آنها هستیم، فقط شاید یک مقدار تجربه آنها بیشتر بوده و این اتفاقات کمتر رخ می دهد".
او گفت که آزمایش سانتریفیوژها کاری زمان بر که مراحلی پیچیده دارد و ممکن است ماه ها طول بکشد: "اشکال ما در نسل اول سانتریفیوژها این بود که برای ساخت آن عجله داشتیم، بنابراین این مراحل را طی نکردیم که با مشکلاتی روبرو شدیم. اما دیگر نمی خواهیم همان روال سابق را در پیش بگیریم و قصد داریم طبق ضوابط علمی و فنی جلو برویم".
گفت و گو با غرب
رئیس سازمان انرژی اتمی ایران در گفت و گو با خبرگزاری فارس گفت که گفت و گو با گروه وین، شامل آمریکا، روسیه، فرانسه و آژانس بین المللی انرژی اتمی، تنها برای تأمین سوخت رآکتور تحقیقاتی تهران نیست، بلکه هدف دیگر آن یافتن راهی برای برون رفت سیاسی از بحران اتمی ایران است.
او همچنین گفت که مقامات ارشد دولت ایران در جریان سفر اخیر محمود احمدی نژاد، رئیس جمهوری این کشور به نیویورک، برای مذاکره با گروه ۱+۵ در سطح وزیر خارجه اعلام آمادگی کرده اند، اما پیشنهاد آنها مورد استقبال کشورهای عضو این گروه قرار نگرفته است.
آقای صالحی گفت: "زمانی که آقای احمدی نژاد به آقای متکی دستور دادند که می تواند در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل با ۱+۵ جلسه برگزار کند، آنها شکه شدند".
او عدم استقبال کشورهای عضو این گروه از مذاکره با آقای متکی را "عقب نشینی" آنها از پیشنهاد مذاکره توصیف کرد و گفت که کشورش به دلیل همین رفتارها نمی تواند به غرب اعتماد کند.
تغییر نماینده ایران در آژانس
رئیس سازمان انرژی اتمی ایران همچنین گزارش های رسانه ای در مورد تغییر نماینده این کشور در آژانس بین المللی انرژی اتمی را تأیید کرد.
او گفت: "آقای نجفی به عنوان جایگزین آقای سلطانیه تعیین شده ولی فعلا عجله ای برای بازگشت آقای سلطانیه نیست و ممکن است جایگزینی ایشان مدتی به طول بینجامد".
پیش تر بعضی از رسانه های ایران، از جمله روزنامه رسالت، از احتمال انتصاب رضا نجفی، رئیس اداره خلع سلاح وزارت امور خارجه ایران به عنوان نماینده این کشور در آژانس خبر داده بودند.
آقای صالحی در مورد این انتصاب به خبرگزاری فارس گفت: "آقای نجفی بیش از ۲۰ سال است که در زمینه خلع سلاح فعالیت می کند و دنیا با نام او آشنا است و انتخاب شایسته ای برای تصدی این سمت است".
احتمال تخلیه دو روستا در نزدیکی نیروگاه بوشهر
آقای صالحی به خبرگزاری فارس گفته است که دو روستا به نام "هلیله" و "بندرگاه" در شعاع ایمنی نیروگاه بوشهر واقع شده اند که شورای عالی امنیت ملی ایران در حال بررسی احتمال تخلیه و جابجایی ساکنان آنها است.
او گفت: "در این زمینه نامه ای برای هیئت دولت ارسال شده است تا نسبت به تأمین هزینه های انتقال یا محدودسازی این دو روستا اقدام کنند".
آقای صالحی گفت که شورای عالی امنیت ملی و وزارت کشور مسئولیت "انتقال" این دو روستا را به عهده دارند.
او گفت که انتظار دارد اواسط آبان ماه انتقال کامل سوخت به نیروگاه بوشهر به پایان برسد و این نیروگاه از اواخر آذرماه به شبکه سراسری برق ایران متصل شود.
آقای صالحی تأکید کرد که این تاریخ ها تقریبی است و ممکن است مشکلات فنی یا ملاحظات ایمنی باعث به تأخیر افتادن کارها شود: "ما ایمنی را بر هر چیز مقدم می دانیم، اگر راه اندازی نیروگاه چند ماه هم به تعویق بیفتد، اصل ایمنی نیروگاه بوشهر است
Sunday, October 10, 2010
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment