دوید لیدینگتون وزیر دولت بریتانیا در امور اروپا معتقد است، اروپا باید مساعی مشترک خود را برای حل مناقشه قره باغ کوهستانی فعال کندلیدینگتون، ضمن سخنرانی روز چهارشنبه در دانشگاه زبانهای خارجی آذربایجان با موضوع نقش آذربایجان در اروپا گفت: "مناقشه قره باغ کوهستانی باعث نگرانی جدی در اتحادیه اروپا می شود. ما جهت حمایت از روند حل این مناقشه می توانیم مساعی مشترک را فعالتر سازیم".
وی افزود، بریتانیا و شرکای آن در اتحادیه اروپا علاقه مند به این هستند که در حل مناقشه قره باغ کوهستانی به آذربایجان و ارمنستان کمک کنند.
به گفته وی، اروپا همچنین از درگیری های نظامی اخیر در خط مقابل نیروهای مسلح دو کشور نگران است.
لیدینگتون تصریح نمود: "بریتانیا همچنان قبل از تلاش های گروه مینسک سازمان امنیت و همکاری اروپا در کمک به طرفهای درگیر مناقشه برای یافتن راه حل صلح آمیز و پایدار این مناقشه حمایت می کند و ما کماکان از آنها پشتیبانی می نماییم".
به نظر وی، اتحادیه اروپا می تواند پیشنهاد بیشتری ارایه دهد، بویژه صریح تر مشخص کند که پس از حصول حل نهایی مناقشه در چه چیزی می تواند به آذربایجان و ارمنستان کمک کند.
لیدینگتون یادآور شد: "هدف از سفر من به باکو ارزیابی این است که بریتانیا و اتحادیه اروپا در کدام محورها می توانند کمکهای مؤثر ارایه دهند".
به گفته وی، امنیت عمومی- یکی از دلایل تلاش بریتانیا برای مشارکت تنگاتنگ با آذربایجان است. بریتانیا از انتخاب آذربایجان برای همگرایی با نهادهای اروپایی و اتلانتیک اروپا حمایت می کند، زیرا هر آن چیزی که در کشورهای همسایه با اتحادیه اروپا رخ می دهد، تأثیر مستقیم بر اتحادیه اروپا دارد.
لیدینگتون افزود: "توسعه جوامع پایدار، امن و دموکراتیک در این کشورها موجب تقویت خود اتحادیه اروپا نیز می شود".
مناقشه بین دو کشور قفقاز جنوبی - ارمنستان و آذربایجان در سال 1988 بعلت ادعای ارضی ارمنستان به خاک آذربایجان آغاز شده است. در پی حملات ارمنستان به آذربایجان از سال 1993 بیست درصد از سرزمینهای متعلق به آذربایجان، یعنی قره باغ کوهستانی همراه با 7 شهر و ناحیه دیگر اطراف آن همچنان تحت اشغال ارتش ارمنستان میباشد. در سال 1994 طرفین به پیمان آتش بس دست یافتند. از آن زمان نیز گروه مینسک سازمان امنیت و همکاری اروپا با ریاست مشترک روسیه، فرانسه و ایالات متحده آمریکا در مسئله حل صلح آمیز مناقشه قره باغ کوهستانی میانجیگری می کنند که تاکنون فعالیتهای آنها هیچ نتیجه ای نداشته است.
تابحال چهار قطعنامه صادره از سوی شورای امنیت سازمان ملل متحد مبنی بر آزادی اراضی اشغالی آذربایجان نیز اجرا نشده است
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment