Wednesday, December 8, 2010

کانادا گنجاندن سپاه پاسداران انقلاب ايران درليست تروريستی را بررسی کرد

دولت فدرال کانادا قرار دادن نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در فهرست گروه های تروریستی این کشور را ارزیابی کرده است.
روزنامه مونترال گزت روز پنج شنبه (۱ دسامبر) گزارش داد قرار دادن نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران در فهرست گروه های تروریستی کانادا، موضوعی بوده است که در یادداشت ویلیام بیکر، معاون وزیر امنیت عمومی به ویک توز، وزیر امنیت عمومی دولت محافظه کار مطرح شده و این مسئله در جلسه معاونین این وزارتخانه مورد ارزیابی قرار گرفته بوده است.
مونترال گزت این گزارش را با استفاده از قانون «دسترسی به اطلاعات» کانادا و بررسی مکاتبات ٩ ماه گذشته وزیر امنیت عمومی با معاون او منتشر کرده است. براساس این قانون، خبرنگاران می توانند به بخش وسیعی از اطلاعات سری و طبقه بندی شده دولتی دست پیدا کنند.
در یادداشتی که آقای بیکر به وزیر امنیت عمومی ارسال کرده بود، آمده است (فعالیت) سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران، «از بقیه نیروهای مسلح ایران جدا است» و سپاه پاسداران، نیروی دریایی و نیروی هوایی و نیروهای ویژه خود، معروف به سپاه قدس را دارد.

در یادداشت محرمانه معاون وزیر امنیت عمومی دولت محافظه کار کانادا به اقدامات ایالات متحده علیه سپاه پاسداران ایران اشاره شده استاین نشریه تاکید کرده است نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران، هنوز در فهرست گروه های تروریستی قرار نگرفته استچهل و دو گروه و حزب براساس قانون جزایی کانادا، در فهرست گروه های تروریستی این کشور قرار داردند. کلیه فعالیت های سیاسی و مالی این گروه ها و همکاری با اعضای آن ها در این کشور ممنوع استدر شرایطی که، کریس مک کلاسکی سخنگوی ویک توز، وزیر امنیت عمومی ضمن خودداری از اظهارنظر در مورد احتمال قرار دادن نام این نهاد ایرانی در آینده نزدیک در فهرست گروه های تروریستی کشور تاکید کرده است کانادا به طور دائم فهرست گروه های تروریستی را مورد بازبینی قرار می دهد، اما دولت نمی تواند در مورد مسئله ای که در مرحله ارزیابی قرار دارد، اظهارنظر کندسخنگوی وزیر امنیت عمومی در یادداشت الکترونیکی خود برای خبرنگار مونترال گزت نوشته است: «دولت آشکارا تداوم حمایت ایران از تروریسم بین المللی و بی احترامی فاحش به حقوق بشر و بلندپروازی های مخاطره آمیز و دغل کارانه تهران را محکوم کرده است.»

بنا به گزارش مونترال گزت، احزاب لیبرال و مخالف دولت محافظه کار در ماه دسامبر سال گذشته از اتاوا خواستند تا نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران را در فهرست گروه های تروریستی کشور قرار دهد.



حزب لیبرال کانادا، سپاه را «یک سازمان شبه نظامی خوانده بود که در سرکوب، عملیات نظامی و حمایت از شبکه های تروریستی دست دارد».



مارک هلند، نماینده لیبرال پارلمان و منتقد وزارت امنیت عمومی دولت فدرال در اظهارنظر روز چهارشنبه خود در این مورد گفته است قرار گرفتن نام (سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران) در این فهرست مهم است، زیرا این اقدام «به منزله اعلام رسمی در مورد ماهیت تروریستی این سازمان است».



براساس قانون جزایی کانادا، گروه و یا نهادی که «به طور آگاهانه در فعالیت تروریستی مشارکت کند، عملیات تروریستی را اجرا کند و یا در مسیر اجرای آن تلاش کند و یا حتی یک اقدام تروریستی را تسهیل کند» در این فهرست قرار می گیرد.



قرار گرفتن نام یک نهاد و یا گروه در فهرست گروه های تروریستی کانادا، باید از سوی کابینه دولت فدرال مورد تایید قرار گیرد.

اتاوا سيتيزن زير عنوان "بررسی دولت محافظه کار کانادا در مورد گنجاندن سپاه پاسداران ايران درفهرست تروريست ها" می نويسد دولت هارپر شناختن سپاه پاسداران انقلاب ايران به عنوان يک نهاد ممنوعه تروريستی را بررسی کرده است که به کانادا اجازه می دهد معاملات مالی اين واحد ويژه نظامی را هدف بگيرد، و کمک به آن را جرم بشناسد.



اسنادی که از طريق قانون درخواست دسترسی به اطلاعات به دست آمده است نشان می دهد چنين اقدامی موضوع نامه ای خطاب به ويک تاوس (Vic Toews) وزير امنيت عمومی بوده است، که پيشتر در سال جاری توسط ويليام بيکر (Willliam Baker) معاون وی نوشته شد، و در جلسه ای داخلی از معاونان اين وزارتخانه مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.



گرچه اين نامه حدود ۹ ماه قبل نوشته شده است اما هنوز سپاه پاسداران انقلاب جزو ۴۲ نهادی نيست که کانادا آنها را به استناد قانون جرائم جنائی در فهرست تشکيلات تروريستی قرار داده است. سخنگوی تاوس در اين باره که آيا اقدام برای گنجاندن نام اين گروه در فهرست سياه قريب الوقوع است يا نه اظهار نظر نکرد، اما گفت دولت کانادا در تقبيح ومحکوم ساختن حمايت مداوم ايران از تروريسم بين المللی ، بی اعتنائی علنی آن به حقوق پايه ای بشر، و جاه طلبی های متقلبانه و خطرناک اتمی اش، رک و صريح بوده است. کريس مک کلوسکی (Chris McCluskey) در ایميل خود می گويد "ما فهرست نهادهای تروريستی را مداوما بررسی می کنيم، اما در باره موارد بالقوه تحت بررسی ااظهار نظر نمی کنيم."




سندی جداگانه، که آنهم از طريق قانون دسترسی به اطلاعات کسب شده است، نشان می دهد فهرستی از گروه های تروريستی، بمنظورارائه به کابينه محافظه کار، در ماه اکتبربرای امضا به تاوس تسليم شده است.




طرفداران قرار دادن سپاه پاسداران انقلاب ايران در فهرست سياه مدعی اند که فعاليت های اين نهاد در فراهم ساختن حمايت برای طالبان و تعدادی از گروههای تروريستی بين المللی ، از طريق تامين منابع مالی، تسليحاتی، مواد انفجاری و تعليماتی ، موضوعی شناخته شده است.


ائتلاف کانادائی ضد ترور، که اقدامات ايران در افغانستان را معرف تهديدی مرگبار عليه نيروهای کانادائی مستقر در افغانستان می داند، امسال دريک ارزيابی مفصل تاکيد کرده است که سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ايران جای خود را در ميان القاعده و گروه های ديگری بازکرده است که در فهرست کانادا از گروههای معرف فعاليت های تروريستی قرار دارند.

No comments:

Post a Comment